neděle 28. února 2016

Pošťák vždy zvoní dvakrát

A stejně tak i elektrikář k nám nechodí pouze jednou. Bohužel. Nutno však dodat, že ne vlastní vinou. Ale pěkně po pořádku.
Dnes bylo na pořadu dne dokončení veškerých elektrikářských prací, a to včetně slaboproudu. Konkrétně se jednalo o zapojení elektrické energie k místu pro bazén a instalaci dvou elektrických zásuvek tamtéž. Jedna standardní do exteriéru, druhá programovatelná, přednostně pro čerpadlo k bazénu. Prostě se jednoduše nastaví, od kdy do kdy má čerpadlo běžet a nemusí se každý den myslet na jeho zapnutí a poté vypnutí. Tato akce byla dokončena a místo pro bazén je tudíž hotové.
Druhou částí bylo zapojení elektrického vrátného, neboli zvonku s kamerou a bzučákem u branky a monitoru v interiéru. Až na nás někdo venku zazvoní, tak si kamerou zkontrolujeme, kdo že to je, domovním telefonem se případně doptáme na důvod návštěvy a pokud dotyčného budeme chtít pustit na pozemek, tak mu na dálku otevřeme branku. Bývalo by šlo zapojit i ovládání pro vjezdovou bránu, avšak obnášelo by to natažení dalšího kabelu od branky k pohonu brány, tudíž i opětovné rozebrání dlažby, do čehož se mi aktuálně, po její nedávné opravě, upřímně nechce. Možná příští rok.
Vodič hrál roli i v druhém zádrhelu, kdy se zjistilo, že ho kus chybí. Nezbývalo tedy nic jiného, než aby elektrikář sedl do auta a jel do města koupit metr kabelu, protože ho neměl u sebe. Když se zhruba po hodině vrátil a práci dodělal, nepracovalo všechno úplně tak, jak má. Zvonek a otevírání branky fungovalo správně, ovšem komunikace pouze jedním směrem. My návštěvu slyšeli, návštěva u branky nás ne. A protože u sebe neměl elektrikář ani potřebné nástroje, objeví se u nás znovu příští neděli. To už bude – prý – opravdu všechno hotové.

Nechceš-li se o čerpadlo starati, musíš tento aparát míti

Úsměv, prosím!

Kamera dokáže zprostředkovat i výhled do zeleně

Žádné komentáře: