úterý 30. října 2012

Mise splněna

Před devatenácti dny jsem napsal blog o kolaudaci, alias získání souhlasu s užíváním. V něm jsem – naplněn radostí s dobře odvedené práce – poněkud zbrkle tvrdil, že šlo o den, ke kterému směřovalo veškeré naše úsilí. Dnes už je mi jasné, že se sice jednalo o velice důležitý mezník, veškeré naše úsilí však směřovalo až ke dni dnešnímu.
Dnes jsme se totiž finálně a nadobro odstěhovali z dočasného bydlení, kde jsme strávili dva a půl měsíce místo plánovaných čtrnácti dní, do našeho nového domova. Tím jsme splnili cíl mnou stanovený ještě před započetím stavby, a sice odstěhovat se v září/říjnu 2012.
Postupně jsme každý den odváželi další a další krabice, úplně poslední věc jsem do domu odnesl kolem dnešní šesté hodiny večerní. Poté následovala distribuce do příslušných místností a zprovoznění základních funkcí, jako je topení, ohřev teplé vody, zapnutí lednice, až po zapojení internetu a naladění televizních kanálů.
K úplnému doladění a zabydlení je samozřejmě zapotřebí provést ještě spoustu věcí a v Labi uplyne mnoho vody, není už ale potřeba dělat přejezdy z Velkého Března jinam, a tak snad bude víc času. Při pohledu na dosažený výsledek se také pracuje lépe a energii k dalšímu postupu dodává také postupné sžívání se s domem.

Žádné komentáře: