úterý 3. července 2012

Změny uvnitř i venku

Čas kvapí jako splašený kůň, máme tady už začátek července a je potřeba vrhnout veškeré síly do dokončovacích prací. Stále (snad) držím plán stěhování v období září/říjen 2012, je však potřeba i z různých dalších důvodů začít bojovat takříkajíc na dvou frontách, aby byl tento cíl splněn. Změny se v posledních dnech proto dějí jak uvnitř, tak také vně domu.
Uvnitř se začalo pracovat na štucích sádrokartonového stropu v podkroví. Po celé ploše už jsou jednou zatmeleny a přebroušeny spáry mezi jednotlivými deskami, zítra se budou tmelit podruhé, finálně. Poté už bude následovat konečná vrstva štuku. Tím budou až na malé plochy v koupelně v závislosti na obkladech vnitřní omítky opravdu kompletní. Ve čtvrtek přijdou topenáři dokončit připojení krbu na topný systém a v pondělí se vracejí krbaři, aby krb obezdili.
Venku se nám zatím dům začal zahrabávat. Odstartovaly totiž práce na některých jednodušších terénních úpravách spočívajících v tom, že na východní straně se na dům začala nahrnovat zemina až zhruba do výše jednoho metru na straně terasy. Tímto postupným stoupáním se docílí hladšího výstupu na podestu v levé části terasy. Stejně tak dvojgaráž je z obou stran zasypávána hlínou, pod níž pomalu mizí. Díky tomu se rozšířila cesta kolem domu na západě, stejně tak příchod ke vchodu do domu. A také se zpracovávají hromady hlíny, které v přední části domu leží už od doby bagrování místa pro dvojgaráž, tehdy ještě pro kryté stání. Bohužel se zdá, že ne všechna se na pozemku opravdu použije, a tak nezbude než opět využít služeb těžké techniky.

Nebude trvat dlouho a vnitřní omítky budou kompletní

Na východě dům mizí pod hromadou hlíny...

... stejně jako dvojgaráž po obou stranách,

... čímž se otevírá příchozí cesta do domu

Žádné komentáře: