pátek 15. června 2012

Zateplení obvodového pláště počtvrté

Dnes jsme měli několik důvodů, proč jet na pozemek. Za prvé je potřeba vyřešit několik nevyřešených (nebo spíš nevyřešitelných) otázek, jako např. jakou barvu podlahy bude mít pracovna, schodiště, jaká barva vypínačů bude v té které místnosti apod. Vypůjčili jsme si proto v podlahářství několik vzorků, přibrali katalog přístrojů a rozvaděčů nízkého napětí pro domácnosti a vyrazili. Jak jsem se už několikrát v minulosti zmiňoval, nejlépe je rozhodovat přímo na místě, v reálných světelných a rozměrových podmínkách. Bohužel to většinou stejně jako dnes končí tak, že místo jednoho rozhodnutí odjedete se třemi variantami, ale co se dá dělat.
Druhým důvodem byl fakt, že dnes bylo dokončeno zateplení obvodového pláště. Celý dům kolem dokola už je tedy kompletně pokryt fasádním polystyrenem, na severní straně ještě chybí armovací síťka a perlinka. Úplné dokončení je tak otázka jednoho dne. Finální fasáda se však ještě dělat nebude, předtím je záhodné dokončit všechny terénní úpravy kolem domu, přeci jenom se případné opravy dělají lépe při nedokončené fasádě, než na fasádě hotové. Nehledě na možné riziko ušpinění.
Ale abych nepředbíhal na řadě je také montáž krbu, dlažby, malby, podlahy, samozřejmě také obklady a zařizovací předměty na WC a v koupelně. A také kuchyň a další nábytek. Takže ještě fůra.

Fasádní polystyren už zakrývá celý obvodový plášť domu

Někde však ještě chybí dokončovací fáze

Po lešení se ale lze projít stále

Žádné komentáře: